Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Οι θετικές επιδράσεις της Αλόης για τον ιό του έρπη των γεννητικών οργάνων


Ο Έρπης των γεννητικών οργάνων είναι ένα κοινό σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα που προκαλείται από τον ιό του έρπητα και χαρακτηρίζεται από επώδυνες γεμάτες με υγρό φυσαλίδες ή κοκκινίλες στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Δεν υπάρχει θεραπεία για τον έρπητα των γεννητικών οργάνων και η θεραπεία επικεντρώνεται κυρίως στην ανακούφιση και την πρόληψη των συμπτωμάτων. Οι δικές μας φροντίδες και δραστηριότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των συμπτωμάτων του έρπητα των γεννητικών οργάνων περιλαμβάνουν μείωση του στρες, υγιεινή διατροφή και χρήση συμπληρωμάτων, όπως η αλόη.

Ωστόσο, εργαστηριακές μελέτες σε δοκιμαστικούς σωλήνες έχουν δείξει ότι η αλόη περιέχει ουσίες που ονομάζονται πολυσακχαρίτες, όπως η ακεμαννάνη, που μπορεί να έχουν αντι-φλεγμονώδη, αντιμικροβιακές και άνοσο-διεγερτικές ιδιότητες. Άλλα συστατικά της αλόης που μπορεί να συνεισφέρουν ευεργετικά αποτελέσματα, επί του δέρματος περιλαμβάνουν αμινοξέα, τα οποία βοηθούν στην ανάπτυξη και την αναδόμιση των ιστών του σώματος, καθώς και ο ψευδάργυρος και τα αντιοξειδωτικά βιταμίνη C και βιταμίνη Ε.
Με την κοπή των φύλλων του φυτού, το οποίο μπορούμε να το έχουμε ως φυτό εσωτερικού χώρου, έχουμε την δυνατότητα να παίρνουμε και να εφαρμόζουμε το τζελ που βγαίνει από το φύλλο. Η Αλόη είναι επίσης διαθέσιμη στο εμπόριο ως μια γέλη, αλοιφή, κρέμα ή λοσιόν. Μπορεί συνήθως να εφαρμόζεται στο δέρμα όσο συχνά χρειάζεται. Η Aloe κρέμα έχει δοκιμαστεί σε εφαρμογή τριών φορών την ημέρα για τον έρπητα των γεννητικών οργάνων.

Προκαταρκτική έρευνα έχει δείξει, ότι η εφαρμογή τοπικά της αλόης μπορεί να έχει οφέλη στη διαχείριση του ιου του έρπητα των γεννητικών οργάνων. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο " Journal of Dermatological Treatment" το 1997, χρησιμοποιώντας κρέμα αλόης, σε ανθρώπους στα πρώτα στάδια του έρπητα των γεννητικών οργάνων, έδειξε ότι η Αλόη μείωσε το χρόνο επούλωσης των φυσαλίδων των γεννητικών οργάνων που προέρχονταν από τον έρπητα, καθώς και την φαγούρα. Επίσης, οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτή τη μελέτη δεν έχουν παρουσιάσει υποτροπές ακόμη και 15 μήνες μετά τη διακοπή της θεραπείας με αλόη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου